tisdag 12 februari 2013

curriculum vitae

Sitter och sammanställer, uppdaterar och översätter mitt CV. Något av en idiotsysselsättning, kanske (ändra alla "red." till "ed." eller "eds.") men nödvändigt. Det finns naturligtvis också ett mått av narcissistisk tillfredsställelse i det, att få överblick över vad man de facto gjort. Mitt mest aktuella CV är från när jag sökte docentur och så har jag ett par olika publikationslistor från ganska nyligen, men de är "i urval", dvs inkluderar inte allt.

Jag gör detta för att det var ett tag sedan, och det är alltid bra att ha ett uppdaterat CV, men också för att jag dels behöver den för en ansökan och dels kräver Kinseyinstitutet ett CV (och en projektbeskrivning) om man skall få tillträde till deras samlingar. För tillfället är jag inte säker på att jag behöver tillträde till deras samlingar, men det finns en möjlighet att jag skulle kunna se några filmer där. Eventuellt. Kanske.

Annars läser jag just nu om en bok, The Invention of Pornography, som jag läste för så länge sedan att jag knappt kommer ihåg den. Jag roar mig också med porn.com, redigerad av Feona Attwood. Och, apropå CVs, fick jag nyligen ett exemplar av Historical Dictionary of Scandinavian Cinema, där jag har bidragit med fyra små uppslagstexter: om Mai Zetterling, Älskande par, Christina Lindberg och Kärlekens språk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar