torsdag 31 maj 2012

lägesrapport

Jag är ledsen att bloggen ligger lite halvt-om-halvt nere just nu. Men det har att göra med den där dimman jag är inne i. Den här boken är svårskriven, får jag erkänna. Det går framåt men det går långsamt. I förra veckan lyfte jag ut nästan halva kapitel tre och bestämde att det får bli en artikel i stället. På ett sätt var det ju två steg framåt och tre tillbaka men å andra sidan lider jag inte riktigt brist på saker att säga och jag tror att både kapitel tre och det som lyftes ut vann på det, i stringens och enhetlighet.

I måndags var jag på Riksarkivet i Marieberg och tittade på de censurklipp som hade gjorts i pornografiska 8mm-filmer. Helspännande, inte bara på grund av materialet jag tittade på (som kommer att användas i den artikeln jag lyfte ut ur kapitel tre) utan också för att sitta i ett bergrum, djupt, djupt nere under marken och titta vid ett klippbord för 8mm-film.

I tisdags var det institutionskonferens för institutionen för mediestudier -- en ny institution som bildades samtidigt som jag började i Stockholm och som består av filmvetenskap, JMK och modevetenskap.

Och så i går gjorde jag ett stopp på väg söderut i Växjö där filmvetarna vid Linnéuniversitetet hade ordnat ett filmseminarium om transnationell film. Tåget var ungefär en timme försenat, men jag får erkänna att jag grät inte för det för jag satt och skrev på den där artikeln och fick alltså nästan en timmes extra skrivtid. Så dimmig är jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar