torsdag 30 augusti 2012

sthlm-hbg

Stockholm. Förberett introduktionen/första föreläsningen på Swedish Film and Television Culture, sådant där tråkigt man annars gärna skjuter upp till sista minuten -- kopiera scheman och uppgifter, lägga ut saker på studentplattformen, göra sista checken av filmerna osv.... Men jag HAR ingen sista minut på mig att göra detta eftersom föreläsningen är på måndag. Så för ovanlighetens skull är jag i god tid.

I kväll skall jag prata på RFSU:s studiecirkel i Helsingborg. Jag skall prata om något som jag undervisat på också, nämligen kontextens betydelse för konsumtion av sexuellt material. Till min stora glädje innebär det att jag får ett tillfälle att prata lite om Fifty Shades of Grey, upptäckte jag när jag satt och förberedde mig.

Det blev rätt mycket flängande den här veckan, men eftersom jag insåg det i god tid är det ganska välplanerade dagar ändå.


2 kommentarer:

  1. Mariah, Blir intressant att läsa din åsikt om sammanhanget, inramningens vikt och påverkam för att visa sexuella situaioner.

    Jag tror det är viktigt att betraktaren kan indentifiera sig med situationen. För professionell/kommersiell film är viktigt att beskriva en situation/handling som är trolig att den kan inträffa. Sen att aktörerna är en person har egenskaper men önskar få. För kvinnann kanske mod att göra något annorlunda och utmanande med sin partner. För mannen prestationsegenskaper som att få erektion när som helst, uthållighet och utlösningskontroll.

    SvaraRadera
  2. Sammanhanget spelar stor roll -- både det sammanhang som målas upp i filmen men också det sammanhang åskådaren befinner sig när han eller hon tittar på filmen.

    SvaraRadera