fredag 20 maj 2016

mellan hägg och syren... nej vänta, det är visst redan syren

Maj är min sämsta månad. Eller mitten av maj till mitten av juni. Allt är bara en virvel av händelser (slutterminsstress) och jag sover ofta lite dåligt för att det är så ljust. Men det är samma sak varje år, i princip, utom när jag var i Urbana då jag dels slapp den där sista stressen eftersom jag inte undervisade och dels bars på den fantastiska vågen av amerikansk energi. Samt, eventuellt, att Urbana inte ligger alls lika nordligt som Lund/Växjö/Stockholm, det vill säga att ljusskillnaderna mellan vinter och vår är inte alls lika markanta som här. För det har delvis med stressen att göra men också i hög grad med ljuset.

Men det går så sakteliga framåt här, med kursförberedelser, korrekturläsning, en avhandling som skall bedömas, en masteruppsats som skall examineras, och olika projekt i olika stadier av utveckling.

Susan Sarandon vill regissera porr när hon är åttio. Eller "female-friendly porn". Det är lite symptomatiskt för porrens ställning i samhället att en person som medger att hon knappt sett någon porr, men ändå har en massa synpunkter, kan uttrycka en sådan ambition. Men jag gillar Sarandon i alla fall.

Och den här ser jag fram emot att läsa. Den kommer dessvärre (eller dessbättre) ut ungefär samtidigt som min bok, så jag kan inte använda den. Samtidigt illustrerar den tydligt den slagsida som finns inom pornografiforskningen, att det finns en massa litteratur om den amerikanska porrhistorien men mycket mindre om andra delar av världen. Vilket är bra för mig. Hoppas jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar