måndag 14 mars 2016

intervju med clarissa smith och ddr-porr

Bra intervju med Clarissa Smith, en av de numera tre redaktörerna bakom Porn Studies Journal. (De andra två är Feona Attwood och Giovanna Maina). 

Den här dök upp i mitt flöde häromdagen. Jag läste den och undrade om det var ett skämt och tänkte lite på hur politiserade våra idéer om andras sexualitet är -- alltifrån hur filmen Spartacus definierade romarnas sexualitet som pervers och depraverad och slavarnas som strikt heteromonogam via den fotfetischerande kinesiske hallicken i TV-serien The Knick till sådana konstruktioner om den Andre som förekommer i våra dagars islamofobi. Omvända föreställningar finns också om de system som av någon anledning hyllas eller eftersträvas -- naturligtvis har de då en bättre sexualitet än vad vi har. Men så i dag gav DN:s nyrekrytering Hynek Pallas svar på tal, vilket ledde till stor nyfikenhet från min sida på DDR-porren.

Men nu skall jag återgå till arbetet. Förbereda heldagsundervisning på onsdag (Sexaulitet i ord och bild) och seminarium på fredag (skall prata om ett eventuellt kommande projekt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar