torsdag 3 september 2009

arbetet fortgår

Sitter och går igenom TpT-artikeln för sista gången. Har beslutat mig för en ganska drastisk ommöblering (eller i alla fall att testa en sådan) som förskjuter tyngdpunkten i texten något. På gott, hoppas jag. Har klippt och klistrat i ett separat dokument som helt enkelt bara kan slängas om det inte funkar. Underbart med ordbehandlingsprogram att man faktiskt kan göra så -- när jag var student och fortfarande skrev på maskin (long, LONG time ago) gjorde jag det rent konkret, med sax och tejp, justerade med blyertspenna och skrev sedan rent...

Intervjuade en sexshopsinnehavare i går, en som var med redan "från början", dvs 1966. Det var givande. Jag har två timmars inspelat samtal som skall transkriberas, plus att han hade en del gamla prylar som jag kunde titta på -- en super8-film och sparade omslag till filmer. Också här fanns filmvisningsrum och bara medan jag var där dök det upp en del kunder som skulle titta på film.

I morse diskuterades Dirty DiariesSVT. Det var Mattias Andersson, journalisten som skrev Porr: en bästsäljande historia för några år sedan, Johanna Nylander som bland annat skrivit om hemmaporr, samt Elin Magnusson, en av de tolv regissörerna. Diskussionen var inte så aggressiv. Vi får väl se vad som händer när folk väl har sett filmen. Den har premiär i kväll i Stockholm och visas på bio över helgen. I morgon släpps DVD:en.

2 kommentarer:

  1. Spännande! Både intervjun och diskussionen på svt. Sjukt beviken att jag inte kunde ta mig ner till sthlm igår för premiären av dd, fick nöja mig med att beställa dvd:n... Intressant jämförelse Andersson hade om Kärleks-serien, var det första jag tänkte också, lite som i din artikel.

    SvaraRadera