onsdag 25 januari 2012

filmbeskrivningar

I Filmårsboken från 1972 och 1973 finns "erotiska kortfilmer" listade. I urval, bör påpekas. Beskrivningarna är hämtade från Biografbyrån. Och de har ett slags lakonisk charm som ibland slår över i poesi:

Fuck in the country house
Samlag mest på ryamatta och parkettgolv.

Billedet
Rökande man står och drömmer om samlag med kvinna på säng med vita lakan.

The big surprise
Förhållande mellan två flickor, plastpenis. Två pojkar kommer in i bilden.

A man's dream
Två kvinnor älskar på en rödrutig säng. En man kommer in och älskar med de två kvinnorna.

Episod i äktenskapet
Sängparties och otrohet i äktenskap i två våningsplan.

Randiga handskar
Soffa, två kvinnor, en man, samlag.

Det påpekas i inledningen till förteckningen att "Granskarnas brist på entusiasm märks indirekt på deras försök att i sina innehållsbeskrivningar skilja den ena filmen från den andra." (Filmårsboken 1972, s. 147)

Annars sitter jag och skriver på en artikel -- det går trögt men framåt. Jag pular också med en konferensansökan och svarar på mail från studenter.

3 kommentarer:

 1. Beskrivingarna är ju verkigen rudimentära!

  Men ser man på filmerna idag, så uppfattar man dom som tidstypiska. Den normalt amatörmässiga konstruerade dialogen. Regisörens ansträngning till att få ett scenario som åskådaren uppfattar som naturligt och som han/hon kan förställa sig skulle kunna hända honom/henne.

  Sedan slås man av att skådespelarna normalt är helt naturliga. Alla har könshår. Kvinnorna kanske ansad buske. Inga är tatuerade.

  Ejakuationen oftast på kvinnans könshår.

  SvaraRadera
 2. "Sängparties och otrohet i äktenskap i två våningsplan." Haha.
  Ja, lakonisk poesi var väl ett bra sätt att beskriva det här. Någon gång riktigt vacker. "Rökande man står och drömmer om samlag med kvinna på säng med vita lakan."

  SvaraRadera
 3. De flesta av de här filmerna var stumma. Vissa var bara "nakenfilmer" (Laila 17 år badar) och ofta barntillåtna. Andra var pornografiska och barnförbjudna.

  Charlotte: Det var just "Rökande man..." jag fastnade för.

  SvaraRadera