tisdag 31 januari 2012

på tåget

På väg mot Stockholm igen. Tåget är ingen dålig arbetsplats -- jag får massor gjort. Vi är nu på väg in mot Mjölby. Det är lite mulet och marken är snötäckt. När jag lämnade Skåne sken solen. Under detta Stockholmsbesök skall jag träffa några forskare för ett eventuellt samarbete och undervisa på Swedish Film and Television Culture. På torsdag är jag tillbaka i Skåne och undervisar på Sexualitet i ord och bild -- det skall handla om bilder och Björn Fritz från konstvetenskapen i Lund kommer och pratar om sexualitet i konsten.

2 kommentarer:

  1. Skall bli läsa dina reflektioner om sexualiteten i konsten. Den finns ju ofta som ett tema, men oftatast dolt. Ibland fokuserat och då oftast kallat pornografi

    SvaraRadera
  2. Jag är inte så bra på konst, men Björn Fritz håller en fullmatad gästföreläsning som tydligt visar att i olika perioder är sexualiteten väldigt tydlig i konsten och i andra perioder finns den mer under ytan. I stället brukar jag tala om etniska, sexuella stereotyper som faktiskt är relevant både inom porren och inom konsten.

    SvaraRadera