tisdag 11 maj 2010

bordellmammas visor

I flera olika sammanhang har jag stött på hänvisningar till Johnny Bodes Bordellmammas visor, en samling snusklåtar som släpptes 1968, faktiskt i Malmö av Rondex. En av mina informanter pratade sig varm för den, till exempel, framför allt låten "Runka mig med vita handskar på"... Enligt svenska wikipedia släpptes den på CD 1995.

Nu hittade jag den på det som förut var Statens Ljud- och bildarkiv, numera en avdelning av Kungliga Biblioteket. Den slinker naturligtvis med i en beställning av bland annat också den danska filmen Bordellen (som visades på Rio i Malmö, hösten 1972), Sexuella paradis jorden runt (Victoria, hösten 1973), Bocken i Tyrolen (Grand, hösten 1975), och en titel som nämnts här på bloggen tidigare, nämligen Upp med händerna! Ner med byxorna! (Plaza, hösten 1974).

Bordellmamma kom visst ut med visor på tyska och julvisor också, kan man se i mediedatabasen, fast inte då med Johnny Bode. Självklart skall jag förresten låna boken Jakten på Johnny Bode också.

Det där deppet från för någon vecka sedan har släppt. Efter seminariet med historikerna känns det som om ångesten över 8mm-filmerna har släppt, som att jag har hittat en strategi som kan tänkas fungera.

2 kommentarer:

  1. Bode skrev även pornografi under pseudonymen Johnny Delgada (utgavs på Termac förlag, inte ovanliga på loppis). Och efter Bordellmammas visor släppte han även "Styrman Janssons frestelser" (det finns visst nån EP också, men den har jag inte). Missa inte biografin "Herre i frack". Bodes livsöde är helt otroligt.

    SvaraRadera
  2. Wow... tack! Jo, Johnny Delgada har jag stött på men jag är lite trög och hade inte fattat att det var samma person.

    SvaraRadera