måndag 14 juni 2010

bockarnas paradis

Har tuggat mig igenom en tysk mjukporrkomedimusikal med den fantastiska titeln Bockarnas paradis, på tyska Liebesgrüsse aus der Lederhose 4 - Lass knacken, Willy oder Die versaute Hochzeitsnacht (Gunter Otto, 1978). Fylleri, lederhosen, buskishumor, nakna (unga) kvinnor, ilskna (gamla) kvinnor, alper och stenbockar, en gay preussare samt en spaghettigalen italienare. Filmens höjdpunkt var en bordell förklädd till tåg. Det gjordes en hel serie med tyska lederhosen-filmer på sjuttiotalet, varav vissa (bland annat denna då) importerades och visades på svenska biografer. Har insett att mina avbrutna tyskastudier nog måste tas upp igen.

Bockarnas paradis var... hm, frejdig är nog bästa ordet. Det är bra att jag måste boka visningsrum på Orkanen för att se KB-filmerna, för jag måste beta av dem portionsvis.

Nu sitter jag och markerar indexord i manuset till Swedish Film. Vissa jobb känns väldigt, väldigt starkt som att det borde finnas enklare sätt att göra dem. Tur att jag är så pigg efter helgen.

1 kommentar:

  1. Vart köper man denna samling med filmer typ Bockarnas paradis?
    Jag fann hela samlingen "Liebesgrüsse aus der Lederhose" på Amazon i Tyskland men jag tänkte här i sverige?

    SvaraRadera