onsdag 8 februari 2012

return to mai

Undervisade om Mai Zetterling och hennes film Flickorna i går. I Bio Victor på Filmhuset -- bara det var en cool upplevelse, med powerpointen projicerad på den stora duken bakom mig, två strålkastare i ansiktet och en liten mick som man hängde på örat. Plus TELEFON till biografmaskinisterna.

Och att prata om Mai Zetterling igen var jätteroligt -- jag ägnade ju en inte helt obetydlig del av mitt liv åt henne när jag skrev avhandlingen. Jag var ganska nervös innan för jag känner ju inte de här studenterna (140 studenter!) och jag hade aldrig föreläst i den lokalen heller, men så snart jag började prata gick den värsta nervositeten över och sedan var det bara kul (utom på slutet när jag skulle dra ihop trådarna och sy ihop säcken, men också det löste sig, tror jag. Fast det kan ju egentligen bara studenterna avgöra.) Jag skall prata om Flickorna igen, på Swedish Film and Television Culture, längre fram i februari.

3 kommentarer:

  1. Tack för föreläsningen i tisdags. Mycket inspirerande! Såg Flickorna för länge sen, med den där givna feministiska tolkningen och nöjde mig med det, då.. Tyckte nog att filmen nu, när du presenterade den som civilisationskritik nådde nya, ännu högre höjder. Så tack för det. Blev nyfiken på The Prosperity race, men den verkar extremt svår att få tag på. Undrar om du har ett tips? Finns ju inte hos SFI eller AVM/KB. Men hos BBC?

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du uppskattade föreläsningen och filmvisningen! Jo, The Prosperity Race är nästan omöjlig att se. Den finns på National Film and Television Archive och när jag såg den hade jag beställt den, tror jag, via BFI och fick sitta i en källarlokal och se den.

    SvaraRadera
  3. Tack för svar! Får väl se om jag lyckas se det någon gång.

    SvaraRadera