tisdag 17 februari 2009

reiko ike

Har en ny idol. Reiko Ike, huvudrollsinnehavare i den japanska Sex and Fury eller Furyo Anego Den - Inoshika Ocho från 1973. Sex and Fury hör till den japanska "pinky violence"-genren. Någon gång skulle jag vilja skriva om Japan och pornografi men jag kan alldeles för litet om det ännu... följ länkerna ovan om ni vill veta mer.

Filmen är känd numera för att den var en av de filmer Quentin Tarantino inspirerades av när han gjorde Kill Bill-filmerna men jag såg den främst som del av researchen inför Christina Lindbergs besök. Christina Lindberg gjorde ju två filmer i Japan, denna och en till som heter Sexresan till Japan.

En annan inspiration till Kill Bill-filmerna var Thriller - en grym film, också den en Christina Lindberg-film. Thriller marknadsfördes på sin tid som den "första totalförbjudna svenska filmen", något som inte stämmer om man ser till den svenska filmens historia. Som Jan Holmberg påpekade i introduktionen till Cinematekets censurserie våren 2004 (hittar ingen länk) var det Victor Sjöströms Trädgårdsmästaren från 1912 som blev den första totalförbjudna svenska filmen. Båda filmerna -- Thriller och Sex and Fury -- har hämndmotiv, båda filmerna innehåller mycket sex och mycket våld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar