måndag 11 maj 2009

porno nation

Har precis blivit klar med två deadlines. Nu är det tre som återstår, varav två hör ihop eftersom de handlar om nationalitet på lite olika sätt.

Det är faktiskt slående hur mycket de svenska kvinnliga stjärnorna reste runt och gjorde filmer i andra länder eller för andra produktionsbolag än Sverige och de svenska. Längst och mest reste Christina Lindberg. Det var Sverige, Tyskland och Japan. Samt, uppenbarligen, en tunisisk film. Marie Forså var också runt en del men inte lika mycket - eller snarare inte lika långt. Man kan snarare tala om en långpendling mellan Tyskland och Sverige där.

Och här plockade vi in Harry Reems.

3 kommentarer:

 1. De två tjejerna Christina Lindberg och Marie Ekorre kom fram i slutet av 60-talet. De var ju personliga och ganska vågade. Sverige var ju rätt frigjort då jämfört med USA. Christina upptäcktes av Fib Aktuellt. De hade blivit tipsade av Christinas mamma. Hon var en de första "full frontal nudes". Marie Ekorre lanserades, som jag´minns, främst av konkurenten Lektyr. Båda tjejerna var mycket populära hos tidningarnas läsare.

  Lena Skoogh, som kom debuterade i filmen "Lena vaknar" lyckades inte lika väl på den internationella marknaden. Kanske för hon satsade på utvikt i den lite mindre accepterade tidningen Piff från H-son. Detta trots att det Leena var en kurvig och snygg tjej och det var både helnaket och välfotograferat (lite unikt på den tiden)

  Leena Hiitunen, som var med i Kärleksön och Fäbodjäntan gjorde tyvärr bara dessa två filmer. Hade hon motivationen tror jag att hon skulle haft en framgångsrik utlänsk karriär.

  SvaraRadera
 2. Tack, Hans-Erik. Det står en del om alla dessa (utom möjligen Leena Hiltunen, minns inte) i ett nummer av den insomnade tidning magasin defekt, närmare bestämt no 2 1996, tror jag.

  SvaraRadera
 3. I still remember how i squirted big cascades of sticky sperm, several meters up in The air, when i jerked my teenager cock of after cute Maria Ekorre!

  SvaraRadera