onsdag 28 april 2010

joe sarno

Eftersom han var 89 år gammal är det inte så märkligt, men det känns ändå lite konstigt att Joe Sarno är död. Jag stod och pratade om honom i Los Angeles för en dryg månad sedan.

Nyheten når mig via facebook. Han gick bort för två dagar sedan, men såvitt jag kan se har det inte registrerat på imdb och det står ingenting i NY Times. När jag googlar Joe Sarno dead hittar jag ett blogginlägg. Och på engelska wikipedia står det.

Det säger rätt mycket om sexploitationfilmens status. Inget som är förvånande egentligen. Mannen som ville kallas "Ingmar Bergman of the 42nd street" skapar inga stora rubriker med sin död. Gapet mellan den värld han tillhörde och den värld Bergman tillhörde kan inte bli tydligare (NYTimes hade en dödsruna om Bergman inom tio minuter efter att TT gick ut med nyheten -- det var en världsnyhet av dignitet).

Som sagt, det är inte förvånande på något sätt. Men det finns något tragiskt över det.

Uppdatering: Fick precis subdvd:s nyhetsbrev. Där finns en liten in memoriam. Men det verkar ändå som att i allt annat än smala kretsar har Sarnos död gått obemärkt förbi...

Uppdatering 2: Nu kom jag för mig att länka till bergman/porn-inlägget som handlar om Sarnos Inga eller Jag - en oskuld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar