torsdag 23 februari 2012

läsning

Tågresandet innebär att jag hinner läsa mycket. Mårten Blomkvists Höggradigt jävla excentrisk om Bo Widerberg, till exempel, och Ingrid Rybergs avhandling om queer, lesbisk och feministisk porr. Naturligtvis har jag också läst Leif GW Perssons Grisfesten. Borde ta och läsa om Makten, männen, mörkläggningen när jag ändå är i gång med Geijeraffären...

Men nu sitter jag med en feministisk klassiker bredvid mig på skrivbordet. Susan Brownmillers Against Our Will: Men, Women and Rape från 1975. Bredvid den ligger Maria-Pia Boëthius Skylla sig själv: en bok om våldtäkt från 1976, som jag har läst och använt mig av. Boëthius hänvisar till Brownmillers bok och jag uppfattar den som ett av de viktigaste verken ur det feministiska sjuttiotalet. Jag har dock inte läst den men nu är det dags.

Intressant nog drar jag mig.

2 kommentarer:

  1. Blir spännande att få läsa ditt intryck av boken "Männen, makten och mörkläggningen"

    SvaraRadera
  2. Jag har ju läst den en gång när den precis kom, men hela historien är så invecklad att jag knappt hängde med i alla turer. Och boken kändes såpass tendentiös att jag inte riktigt vågade lita på den. Nu när jag är lite mer påläst tror jag att jag kan få bättre överblick. Så jag skall definitivt läsa om den.

    SvaraRadera