fredag 7 mars 2014

plats 23 och vår

Rankinglistor på universitet måste naturligtvis tas med en nypa salt -- eller snarare, med en hög medvetenhet om exakt vad det är de mäter och på vilka grunder. Är det en lista som rankar hur bra de är för studenterna eller hur bra forskning man ägnar sig åt, är det några speciella ämnen man har tittat närmare på och så vidare. I det här aktuella fallet är det deras rykten. Alltså, hur gott renommé runt om i världen har respektive universitet. University of Illinois at Urbana-Champaign ligger som nummer 23. Karolinska institutet i 51-60-blocket. Inga andra svenska lärosäten. Cambridge och Oxford på plats fyra och fem. Amerikanska universitet dominerar stort.

I dag skiner solen och det är varmt. Eller tja, allting är relativt. Det är kanske nio plusgrader eller så. Det är också Unoffical St Patricks day -- studenter drar runt i gröna tröjor och dricker, lite som valborg/första maj-firandet där hemma.

2 kommentarer:

  1. Solsken och rentav varmare än så även hemma i Malmö, dessutom. Även om jag fuskar genom att svara ett par dagar senare.

    //JJ

    SvaraRadera
  2. Tydligen har det varit ovanligt ljumt i Europa och ovanligt kallt här. Ser rapporter om krokusar på facebook men det finns tillräckligt som kompenserar för det kalla vädret här så jag blir inte avundsjuk...

    SvaraRadera