tisdag 21 september 2010

parlamentarisk långsamhet

Sitter och svär lite över den parlamentariska långsamheten: min artikel om filmcensur skall justeras i enlighet med förläggarens kommentarer och lämnas in på fredag. Jag har gått igenom kommentarerna och de är tämligen oproblematiska MEN riksdagens beslut har ju skjutits upp i det oändliga. Det skulle tas i våras, ärendet sköts upp till efter sommaren och kommer väl förhoppningsvis att behandlas någon gång efter riksmötets öppnande den 5 oktober.

Det är, naturligtvis, en bagatell i sammanhanget, och frågan om filmcensurens vara eller inte vara påverkar väl knappast några små oskyldiga barns liv (framför allt som det bara är filmcensuren för vuxna som skall avskaffas).

Men man inser hur lång tid politiska beslut kan ta när man skrev en artikel för ett år sedan, hänvisade till en utredning och tänkte att beslutet kanske skulle komma att tas så att man kunde arbeta in det i artikeln under redigeringsprocessen och så står man helt plötsligt med en deadline som är långt senare än man trodde från början och beslutet är ändå inte fattat...

Det säger också något om hur lång tid det tar att producera akademiska böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar