fredag 24 september 2010

en särskild dag

Fredag eftermiddag. I dag är en särskild dag: för mindre än en timme sedan öppnade jag ett nytt dokument och skrev "Visningen av pornografisk film i Malmö: Inledning". Sedan började jag skriva. Egentligen skulle jag inte börjat med detta förrän på måndag men eftersom jag blev klar med redigeringen av min filmcensurartikel redan i går ligger jag för ovanlighetens skull före min arbetsplan och kunde börja redan i dag.

En del forskning återstår. Men jag har rätt bra koll på vad den är och var den skall in i den preliminära disposition jag gjort. Rätt många frågor återstår också, men min erfarenhet säger mig att det kommer att lösa sig så småningom under skrivarbetet och att vissa av dem kommer jag helt enkelt inte att kunna besvara, vissa kommer att visa sig vara irrelevanta, och ytterligare andra kommer att leda till underbara aha-upplevelser i det lilla. Sannolikt uppstår en rad nya frågor under arbetets gång också.

Och ganska snart måste jag lägga den åt sidan för att i stället koncentrera mig på min twilight-text. Men innan dess tänker jag mig att jag skall ha en tentativ och preliminär inledning någotsånär utkastklar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar