onsdag 17 juni 2009

hiv och porr

Jag skrev i förrförra blogginlägget om HIV-fall i porrindustrin i San Fernando valley, Kalifornien. Nu har Renegade Evolution skrivit om samma sak, ur sitt perspektiv som porn performer. Ren är, såvitt jag förstått, aktiv på östkusten men det är den närmaste inside-rösten jag har hittat så här långt.

Vidare, enligt den artikel i AVN business som Ren länkar till, är det olagligt i Kalifornien att kräva av en anställd att den skall testa sig och visa att den inte är smittad (sympatiskt ur ett samhällsperspektiv). Hela systemet med tester bygger -- om jag förstått det rätt -- alltså på ett slags frivillig (om än kanske nödvändig) överenskommelse mellan frilansande skådisar som arbetar på kontrakt och producenter.

Jag skrev i inlägget att man får betrakta det som ett riskbeteende att vara porrskådis -- efter att ha läst Ren och de texter hon länkar till har jag blivit lite tveksam till min slutsats. Om det endast har upptäckts en handfull fall sedan 2004 i en industri som är noga med att självsanera för att man vill undvika delstatlig och federal reglering kanske man inte kan säga att det är så stor risk? Ärligt talat, jag vet inte. Jag skall försöka hitta någon kvalificerad synpunkt på detta.

Återkommer i frågan.

Uppdatering: Hittade en svensk blogg med ett inside-perspektiv, om än på Moore. Renegades blogg är ju sannolikt privat, på blogspot, medan den här då eventuellt är betald av Moore.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar