tisdag 26 januari 2010

effektivt tempo

En fördel med att ha mycket att göra är att man får upp ett visst tempo. Jag gillar det. Helt plötsligt hittar man en halvtimme här eller en timme där och så löser man saker. Undervisning och kursstart -- pang! RFSU-föredrag -- pang! Handledning -- pang! Två timmar i UB:s mage med Kvällposten -- pang! Mail angående digitalisering av 8mm-filmer -- pang! Översättning av text -- tja, inte så mycket pang kanske, mer ett långdraget muller... Och så däremellan studium av Lasse Braun-filmer. De är så korta att man kan smyga in någon här och någon där när man hinner. De lämpar sig inte riktigt heller för att ses på ett bräde. Däremot är de lite intressanta för att de har en tydligt konstnärlig ansats (sedan kan man ju diskutera huruvida denna ansats lyckas och det eventuella värdet av den!) och det understryker en av tankarna jag har om sjuttiotalet, att det i alla fall i början fanns en massa ambitioner som inte riktigt stämmer in på klichébilden av pornografen som någon som bara taffligt försöker mala fram en säljande produkt.

Men med allt som måste göras blir ju bloggen lidande. Undrar om jag skrev bloggen på den tid jag nu försöker plugga tyska glosor? Fast glosorna ägnar jag mig ju åt som ett slags intensifierad avkoppling, bloggen är ju (något) mer kreativ.

Under de två timmarna i UB:s mage ramlade jag över inte mindre än tre notiser om svenskar som åkt fast för smuggling av porr, in till Italien, Tyskland och England. Den mest uppseendeväckande var om en som hade 3 682 filmer i bagaget...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar