onsdag 30 december 2009

kort om kort

Nu har jag skrivit två introduktioner (av fem) och kan kanske säga att det går ganska bra. Boken är alltså indelat i ett antal avdelningar och varje avdelning skall ha en kort introduktion som ger lite generell info om just den perioden eller det fenomen som avhandlas i den delen och som kontextualiserar de texter vi valt ut. SVÅRT är det, för när man skall summera historia, om så bara ge en snabb bild av något litet, känner man genast det tunga ansvaret av att vara... tja, sann och rättvisande? Vad har jag valt ut och varför? Är det rätt att lägga fokus på just detta? Borde jag säga något om det här i stället? Har jag förenklat i överkant? Jag tänkte att det skulle vara lätt eftersom jag har undervisat på i princip allt jag skall skriva om, men... två eller tre gånger 45 minuter motsvarar inte riktigt ca två sidor och studenterna kan ju alltid hojta till och protestera eller ställa frågor medan man föreläser.

Michael Tapper hade skrivit en fin text om Robin Wood i Sydsvenskan i dag. Dessvärre hittar jag inte den på nätet.

Uppdatering (2010.01.01): Däremot finns det en text av Tapper om Robin Wood på Film Internationals hemsida. Tack Martin Degrell för tipset!

1 kommentar:

  1. Hej Mariah - jag publicerade precis en lite längre text (på engelska) om Robin Wood som Michael Tapper skrev utifrån Robins engagemang med Filmhäftet och Film International. Finns på www.filmint.nu/?q=node/183.

    Martin Degrell

    SvaraRadera